Samen zoeken

Donderdag 26 augustus 2021

PETRUS EN CORNELIUS

Petrus wordt naar Cornelius gestuurd. Petrus weet veel en kan veel vertellen over Jezus aan andere mensen. Hij heeft Jezus zelf gezien en gehoord. God maakt contact met jou via andere mensen. Praat veel met mensen die Jezus al kennen en stel maar veel vragen, dan leer je veel over God.

Programma digitaal

De kinderen kunnen donderdag thuis digitaal het programma kijken, het wordt verteld door Daniëlle van de Berg. In het digitale programma van ongeveer 30 minuten zit bidden, meerdere liedjes zingen, het bijbelverhaal, themalied en de laatste aflevering van Bram & Britt. Kijken dus!

 

Spel in de stationsstraat (10.00 - 12.00 uur)

Na het kijken van het digitale programma kan je meedoen aan het spel in de stationsstraat. Dit kan door een groepje te vormen van vrienden of familie. Het spel bestaat uit 21 opdrachten waarmee je een letter kunt verdienen. De letters samen vormen een zin en als je die raadt krijg je een cadeautje.

De start is bij de Oase (plein bij het gemeentehuis), daar kan je ook de opdrachten krijgen (zie ook het bestand onderaan deze pagina). Je kan tussen 10.00 en 12.00 uur het spel doen. 

Tip: iedereen kan meedoen, dus ook als je je niet hebt opgegeven voor de vakantie bijbel week. Neem dus gerust vriendjes en/of buren mee of geef het aan ze door.

 

Achtergrond bij het bijbelverhaal

Handelingen 10 vers 23-33

God maakt contact met jou via andere mensen. Door net als Cornelius en Petrus met elkaar te praten, kunnen we meer over God ontdekken. Zo gebruikt God andere mensen om zijn bedoeling of zijn plan met jou en mij duidelijk te maken. Door met mensen te praten - die misschien wel anders lijken dan wij - kun je veel leren over God. Stel daarom ook veel vragen aan anderen over Jezus en kom zo steeds meer te weten over hem.

Pak elkaar bij de hand en ga samen op zoek. Er zijn veel mensen die geloven in Jezus. Je bent niet alleen. Zoek mensen die Jezus al kennen, want zo leer je samen steeds meer over hem.

Opdrachten Crazy21
Opdrachten Crazy21