Donderdag: Jij telt mee!

Misschien denk je wel dat je van alles moet doen om bij Jezus te horen? Maar Jezus zegt in dit bijbelverhaal maar één ding tegen de kinderen: ‘Kom maar gewoon bij Mij’. Jezus houdt van jou, jij hoort helemaal bij Hem.

Programma donderdag 18 augustus 2022

LET OP: er is vandaag geen programma in de kerken, wel staat hier een digitaal programma met bijbelvertelling en de laatste aflevering van Bram & Britt. Verder word je tussen 10.00 en 12.00 uitgenodigd voor een spel in de stationsstraat, je kunt zelf een groepje maken met je gezin of vrieden, de start is op het Raadhuisplein, IEDEREEN IS WELKOM!

 

Bekijk hier het digitale programma (17 min)

Alles andersom
In de tijd van Jezus waren kinderen niet zo belangrijk. Daarom dachten de vrienden van Jezus en de omstanders dat er geen ruimte was voor de kinderen. Jezus laat zien dat het anders is. Hij zet kinderen in het midden en laat duidelijk merken dat zij nú al, hoe jong ze ook zijn, bij God mogen horen. Hij zegt zelfs dat volwassenen van kinderen kunnen leren: ‘Wie het Koninkrijk van God niet ontvangt als een kind...’. Dit is in die tijd, maar ook in onze tijd, een andersomgedachte. Laat kinderen op de VBW merken dat zij nú al belangrijk zijn voor Jezus en er helemaal bij horen!

Kinderen in het midden van een hart
Je mag onthouden dat je voor Jezus nu al meetelt en belangrijk bent. Je hoeft niet eerst groot te worden of volwassen om in Jezus te geloven. Je mag Hem nu al zoeken want Hij houdt van jou.

Bijbelgedeelte: Markus 10:13-16
De vrienden van Jezus denken dat Jezus geen tijd heeft voor kinderen. Ze denken dat Jezus veel belangrijkere dingen te doen heeft. Maar Jezus laat zien dat Hij juist voor kinderen gekomen is. Hij neemt tijd voor ze en Hij zegent hen. Jezus wil een relatie met mensen, groot en klein, omdat Hij iedereen belangrijk vindt. Voor Hem tel je, hoe jong je ook bent, al helemaal mee.

Wat willen we de kinderen leren vandaag?
Jezus houdt van kinderen en wil heel graag dat jij bij Hem komt. Daar hoef je niet eerst volwassen voor te worden én van alles voor te doen.

Download hieronder de uitleg en opdrachten van het 'Alles andersomspel'

VBW22-Andersomspel