Afsluiting

Op zondag 30 augustus 2020 sluiten we de Vakantie Bijbel Week af met een digitaal programma die we op deze pagina plaatsten. Het filmpje sturen we ook aan alle kerken in Ermelo om af te spelen op de beamer in de morgendienst zodat ook gemeenteleden en familie betrokken zijn bij de Vakantie Bijbel Week.

Het thema van dit jaar is ‘’Duik erin”, het water vormt de een rode draad in deze week. Zo ook vandaag gaat het over water. Een wijze en een dwaze man willen allebei een huis bouwen maar het water blijkt een groot gevaar te zijn. 

Jezus verteld aan zijn discipelen en het volk een gelijkenis over een twee mannen die allebei een huis bouwen. Hij verteld deze gelijkenis om de mensen en ons wat te leren, hierbij gebruikt hij eenvoudige voorbeelden uit het leven van iedere dag. 

De wijze bouwer graaft eerst een diepe kuil, hij graaft tot hij met zijn schop op een rotssteen komt. De rotssteen noemt hij het fundament. Hij heeft een goed fundament nodig om met de bouw van zijn huis te kunnen beginnen. Hij weet dat je op een huis met een goed fundament kunt vertrouwen. De andere bouwer, de dwaze man gaat anders te werk. Hij zoekt niet eerst naar een fundament in de diepte. Hij vindt het graven in de diepte niet nodig. Hij begint gelijk zijn huis op het zand te bouwen. Hij is veel sneller klaar dan de wijze man. Als het huis klaar is, staat er een huis zonder fundament. Op een huis zonder fundament kan je niet vertrouwen. Enige tijd later is ook de wijze man klaar met het bouwen van zijn huis. Van de buitenkant lijken de huis op elkaar, maar toch is er een groot verschil. Het ene huis is de rotssteen gebouwd en het andere huis op het zand. Na een tijdje begint het te stormen, het regent zo hard dat de boel overstroomd. De wind waait tegen de huizen en het water spoelt met grote kracht tegen de muren. En dan gebeurd het, dan zie je het verschil tussen de twee huizen. Het huis dat op de rots gebouwd is blijft staan. Het huis heeft een goed fundament, het is sterker dan een storm. En wat is er met het andere huis gebeurd. Het huis is niet blijven staan, de muren scheuren en vallen omver. Het huis was op zand was niet stevig, het kon de storm niet aan. Arme dwaze bouwer. 

Ook in jouw leven kunnen er stormen opsteken. Er kan groot verdriet zijn. Thuis of op school kunnen er vervelende dingen gebeuren. Weet je hoe je door deze stormen heen kan komen? Door de woorden van Jezus in je op te nemen en er wat mee te doen. Dan sta je stevig!